FAQ

FAQ (veelgestelde vragen)

Moet ik de haringen tot de kop in de grond draaien?
Een standaard tentharingen (de simpele metalen pen) moet traditioneel altijd tot de kop in de grond geslagen worden, puur om te voorkomen dat de haring zich door de "hefboomwerking" loswringt uit de ondergrond.

Bij onze unieke Peggy Peg schroefharingen is dat echter niet meer nodig, ons systeem wordt gekenmerkt door een "hoogteverstelling".

U kunt de oranje schroefharingen met de hand óf met de accuschroefboormachine (in de slipstand) rechtstandig in de grond draaien. Voelt u dat de haring "vast zit", stop dan met draaien. Bij Peggy Peg is immers "VAST = VAST"...
De blauwe clip kunt u vervolgens zo laag mogelijk aan de haring vasthaken, op het niveau van het maaiveld. Daarmee staat de lijn strak gespannen en voorkomt u de "hefboomwerking".
Hoe sterk zijn de Peggy Peg schroefharingen?
De glasvezelversterkte kunststof polyamide, is zeer buigzaam en extreem stevig, maar het is niet "onbreekbaar".

Stelt u daarom bij de accuboormachine altijd op een lager draaimoment in. De schroefharingen vinden hun weg ook in hardere ondergordn. Als de boormachine doorslipt, is de juiste positie bereikt en hoeft u dus niet meer dieper te schroeven, en kunt u de hoogteverstelling (blauwe) haken plaatsen.

Bij extreem harde oppervlaktes of bevroren boden wordt voorboren met een kleinere maat Peggy Peg OF met de Peggy Peg pre-drill (steenboor) aanbevolen. In dit voorboorgat kan dan eenvoudig Peggy Peg schroefharingen met de Kombi Tool alu, of met de accuschroefboormachine geschroefd worden.

Het haaksysteem is extreem sterk. In een test, op hellend terrein, werd een bestelwagen voortgetrokken met touwen die aan elkaar verbonden waren met de blauwe haak behorende bij de Peggy Peg schroefharing.
Welke haring bij harde bodem?
Het idee achter de nieuwe slag-schroefharing (HP61) is even eenvoudig als geniaal. In rotsachtige bodem worden haringen vaak met geweld in de ondergrond geslagen. Of men gebruikt een haring en boort de gaten voor, of men staat een rotspen (spijkerharing) met kracht in de grond.

Alleen standaard haringen hebben in rotsachtige bodem onvoldoende grip, omdat deze vaak door de hefboomwerking, door de wind losgewrikt worden.

Ons nieuwe Peggy Peg product moet twee eigenschappen samenbrengen: een robuuste haring die bestand is tegen grote krachten én een haring die meer grip biedt dan een rotspen. Onze oplossing: Hardcode Peggy slag-/schroefharing.

Het is de enige Peggy Peg haring te gebruiken met een hamer. Het uitdraaien gaat eenvoudig met een accuboormachine of met de handsleutel (KombiTool).

Lichter dan een conventionele metalen rotspen, maar met een 10x betere grip!

Speciaal ontwikkeld voor rotsachtige ondergrond, ideaal bij aangestampt puin.
De ronde kop maakt het mogelijk bij het inslaan de richting van de punt te wijzigen. Door de in hoogte verstelbare haken te gebruiken, hoeft men niet de haring tot de kop toe in de grond te slaan.

Bij bijzonder harde ondergrond, blijft voorboren aan te raden, speciaal in de winter.

Wanneer het tijd is om verder te gaan, eenvoudig uitschroeven - zo eenvoudig is het.

De Peggy Peg Hardcore slagharingen zijn te combineren met de rest van het Peggy Peg programma.
Wat is de CROC-Adapter
De Peggy Peg CROC-Adapter is geproduceerd van hoogwaardig flexibel PE en perfect passend bijde Crocodile Peggy. Samen kunnen ze in de rails van de luifel geschoven worden., om hier vervolgens een stormband, handdoek of campinglamp aan op te hangen.

In de set worden blauwe hulsjes meegeleverd, welke met een bajonetsluiting aan de CROC-Adapter bevestigd kunnen worden. Hiermee is de Adapter ook geschikt voor de tentrails van uw camper of caravan.

Zo kan men binnen een handomdraai een handdoek als zonnescherm voor een raam hangen. Of met behulp van een paar Crocodile Peggy's een isolatiehoes bevestigen voor in de winterstalling.